Restaurant, AMC Amsterdam

  • Opdrachtgever:
    Academisch Medisch Centrum Amsterdam
  • Opdracht:
    Ontwerpen en realiseren nieuw interieur voor restaurant
  • Omschrijving:
    Artemis Interieur heeft het complete interieur ontworpen en gerealiseerd voor het nieuwe restaurant in het AMC in Amsterdam. Voor het concept is de sterke architectuur van het AMC benadrukt en de inrichting van het restaurant sluit hierbij aan. Door de architectuur te benadrukken ontstaat een puur, sober en tijdloos interieur. De sterke architectuur van het AMC kenmerkt zich door het gebruik van zichtbaar beton zowel binnen als buiten in combinatie met pure, echte en stoere materialen. Het AMC heeft een open en transparante structuur. Door de min of meer losse gebouwdelen ontstaan ruime overdekte straten en pleinen waardoor lange zichtlijnen ontstaan. Het verhoogde gebied, welke ‘afsluitbaar’ moet zijn voor borrels en partijen, is geplaatst in een BOX welke haaks onder de zwarte bak wordt ‘geschoven’. Hierdoor ontstaat een lijnenspel en een stapeling van volumes passend bij de bestaande architectuur. De BOX is binnen en buiten uitgevoerd in warm oranje.

ga terug