Aula Nieuwe Begraafplaats, Maassluis

  • Opdrachtgever:
    Gemeente Maassluis
  • Opdracht:
    Totaal interieurontwerp van het crematorium met aula op het terrein van de nieuwe begraafplaats de Dijk in Maassluis
  • Omschrijving:
    De architectuur van het gebouw is modern en eigentijds met zorgvuldig aangebrachte detaillering. Zowel de vormgeving als de materialisatie zijn eenvoudig en sober. Het biedt bezoekers rust en geeft mogelijkheid tot verstilling. De hoofdentree heeft een grote luifel. Dit om de overgang tussen binnen en buiten geleidelijk in elkaar te laten overvloeien en om de bezoekers een gevoel van geborgenheid te geven. Het interieur heeft een heldere, eenvoudige en sobere vormgeving uitgevoerd in sobere, echte en aardse materialen. De aula moest een plek worden waar mensen in een serene en sacrale omgeving passend afscheid kunnen nemen van een dierbare. Een uitstraling en gevoel van rust, verstilling en geborgenheid….

ga terug