AMC Verheijplein

Projectdetails

AMC Verheijplein

Het AMC is gebouwd als een binnenstad met straten en pleinen, waar het Verheijplein fungeert als ontmoetings- en verblijfsruimte en wordt omgeven door winkels en horecazaken. Op het Verheijplein waan je je even weg uit de hectiek. Zodra je dit plein betreedt adem je rust en stilte in. Er is volop daglicht en bezoekers en patiënten voelen zich omringd door natuur door drie grote blokken die gevuld zijn met grote groene struiken. Het voelt als een aangename plek om te ontspannen en energie op te doen. Er zijn loungebanken om comfortabel te zitten, zithoekjes om je alleen of met een groepje terug te trekken en een ‘terras’ waar een verse kop koffie, een taartje of een beker soep aan je tafel wordt geserveerd.

Realisatiefoto’s verschijnen binnenkort.

PROJECTGEGEVENS

Opdrachtgever : Academisch Medisch Centrum
Realisatiejaar : 2019
Locatie : Amsterdam
Omvang : 750 m²